Следвайте Гласове в ТелеграмСАЩ скоро ще обявят предаването на касетъчни боеприпаси

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСАЩ скоро ще обявят предаването на касетъчни боеприпаси
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: САЩ ще предоставят на Украйна касетъчни боеприпаси

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Съединени американски щати скоро ще разгласят предаването на касетъчни муниции на Украйна, заяви " Ню Йорк Таймс ", базирайки се на източник от Белия дом:

" Това беше доказано в сряда вечерта от чиновник на администрацията при изискване за анонимност ", означават публицистите.

Според вестника украинската страна упорства за доставките макар недоволството на европейските страни.

Касетъчните муниции са неразрешени от интернационалната спогодба, утвърдена от 123 страни, измежду които не са Съединени американски щати и Украйна. Според вестника американски публични лица неотдавна са алармирали за смяна на позицията си по отношение на касетъчните муниции " след месеци на подозрения ".

Съединени американски щати може да разгласят решението си още тази седмица, заяви през днешния ден телевизия CBS, базирайки се на неназовани източници във Вашингтон.

Международната неправителствена организация " Хюман райтс уоч " предизвести Съединени американски щати да не предават касетъчни муниции на украинските сили, като съобщи, че това неизбежно ще докара до дълготрайни премеждия за цивилното население и ще подкопае интернационалното наказание на потреблението им.

Според следствие на " Хюман райтс уоч ", извършено през есента на 2022 година, украинските сили са употребявали касетъчни муниции при бомбардировките на Изюм и покрайнините му. В резултат на това са починали минимум осем цивилни жители, а други 15 са били ранени.

За потреблението на касетъчни муниции от страна на Киев оповестяват и специалистите на Организация на обединените нации в своя отчет, които прецизират, че Украйна е прибягнала до такива оръжия от март до септември 2022 година

Инфо: Риа Новости

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР